Klistrad
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-12-02 22:28:52
De allra flesta serier har varit märkta med en kod men där är några som inte har varit märkta. Då de allra flesta serier publicerats i någorlunda ordning så har jag i de fall jag tyckt mig kunna gissa koden valt att ange detta med (?) som tillägg. De allra flesta är säkert rätt men med största säkerhet finns där någon felaktighet framförallt när det saknats kod för flera serier i tät följd. När det gäller de allra tidigaste serierna så har det helt enkelt varit för svårt att gissa så de har jag låtit vara omärkta. Min förhoppning är att Krister eller någon annan kan bringa klarhet i detta.

Vad gäller titeln så har jag många gånger fått hitta på någon mer eller mindre beskrivande titel. Kommer någon på bättre titlar så hör gärna av er :)

Vissa serier har gjorts i nya versioner och jag har i de fallen valt att lägga ut serien eller strippen i alla versioner. Därför finns det t.ex två st KRI 90 och tre st K 14.
 

Håller med om att teckningarna är toppklass! Skulle vara kul att se Jimmy teckna en längre serie.
 

Floris von Dondermonde
Skrivet av : Erik
2023-12-20 12:20:53
Ny biserie i UVH 2024, nederländska serien Floris von Dondermonde. https://91an.net/nya-serier-i-91an-och-uti-var-hage-2024/ Redaktör Germund påpekar i artikeln ovan att tidningens läsare har som vana att bläddra förbi biserierna, förutom Axplock och i vissa fall Bacon och Egg. Varför är det så svårt att hitta bra biserier till UVH? Och vad tror vi om Floris? Jag tror det är debut för serien på svenska så det finns väl kanske inte så mycket att säga förrän den debuterat.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2023-12-12 06:37:54 och uppdaterades 2023-12-12 06:38:56
Tjena Bleke! Det har varit lite mycket med annat på sistone så jag har inte fått loss tummen att lägga in senaste numret ännu, men jag fixar det inom de närmaste dagarna. Håller helt med dig annars gällande UVH vs B&Ä, det är helt skilda serier och bör så förbli även rent teckningsmässigt. En tecknare har förstås sin stil som kanske lyser igenom lite ibland men Patrik har visat att han klarar av att teckna UVH ganska snarlikt originalet och det ser jag gärna mer av.
 

Senaste numret
Skrivet av : Bleke
2023-12-11 23:23:23 och uppdaterades 2023-12-11 23:28:57
Saknar senaste numret (6/2023) som har varit ute i nästan en vecka nu. Tycker att P. Norrman lyckades bra med illustrationerna av Konrad som krokimodell! En lite mer realistisk stil och inte så mycket Bacon & Ägg. Inte för att B&Ä är dålig, det är också en fantastisk serie. Men UVH och B&Ä är väsenskilda, jag vill inte att ena förvandlas till andra eller tvärtom.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2023-09-08 14:29:24
Mycket intressant observation med Allan 🙂 Och avsnittet med hunden hos veterinären får nog anses vara det grövsta efter avsnittet Åsa reagerade på. Men det är också det jag gillar med UVH, att Krister vågade skoja om det mesta och tänja på gränserna. Jag tycker dock aldrig han passerat någon gräns.
 

Stämmer bra det. Så några dödsfall har förekommit. Sedan har vi KRI 86 också, Allans cykelhjälm. Allan dyker aldrig mer upp i serien efter detta, kan nog tolkas som att han får sätta livet till. En del djur har också dött, bland annat den gamla sjuka hunden som Faló går lös på med köttyxa och en katt som mosas under en byrå. Möjligt att det finns fler exempel.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2023-09-07 13:39:59
Det har du helt rätt i! Avsnittet du tänker på gissar jag är KRI 184 vilket är tecknat av Krister efter manus av Gert Lozell.
 

Frälsar-Britta strök ju med i KRI 315, träffades av blixten. Sedan finns det väl ett avsnitt där Faló möter en träningsflitig hurtbulle som krossas under nåt nedfallande föremål. Ett och annat djur har också fått sätta livet till under årens lopp.
 

Intervju med Pidde
Skrivet av : Erik
2023-08-18 13:08:38
https://91an.net/pidde-min-drivkraft-har-alltid-varit-berattande/ Färsk intervju med Pidde! Vi inleder med hans bana till att bli manusförfattare och kommer snabbt över till huvudfokuset 91:an-tidningen, men även några stickspår som t ex Piddes Uti Vår Hage-skapande. Det var väldigt roligt att intervjua Pidde som har massor att berätta.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2023-07-14 14:05:01
Jag tyckte också det var kul, men visst finns det väl gränser som Åsa säger men jag tycker denna var på rätt sida. Det enda avsnittet jag kan komma på där någon person dött är KRI 400 i UVH 1/2017 men där rörde det sig om en olycka och inte ett mord. Finns kanske fler exempel men det är det enda jag kan komma på på rak arm.
 

Helkul avsnitt tyckte jag! Väldigt underhållande med den s.k. kryptiska retoriken. Har inte heller samma problem som Åsa här, eftersom Uvh är en vuxen och "grov" serie. Och om man ändå ska värdera otäckheter så tycker jag personligen att avsnitt där Faló glatt vill hjälpa/heja på Torsten Lydén att ta livet av sig nog spontant känns som moraliskt grövre serieinnehåll i min mage. Men också ok. Rent sakligt tycker jag oavsett att Åsa väckte en intressant fråga, om man vidgar den – är detta enda gången i ett Uvh-avsnitt som någon faktiskt dör? Eller har det hänt fler gånger?
 

Tack, kul att du gillar indexet! :) Det ska förhoppningsvis vara helt korrekt, det var vid tiden då Uti vår hage blev en egen tidning så det kan säkert ha varit pga det som några enstaka serier fick sin premiär i julalbumen istället. Det hör dock inte till vanligheterna som du säger. Eftersom dessa avsnitt funnits på sajten sedan starten 2011 så gissar jag att någon uppmärksam besökare skulle ha upptäckt detta och påpekat det för mig om det var fel. Så förhoppningsvis är det helt riktigt :)
 

Det här indexarbetet är ju helt otroligt och jag har nyss börjat kolla runt lite här! Är det korrekt uppfattat att den här serien alltså enbart publicerades i (=tecknades direkt för?) ett julalbum? Och det gäller även avsnitt KRI 201 i julalbumet året innan? Intressant i så fall, jag skulle aldrig ha väntat mig att det någonsin varit något annat än reprisserier i julalbumen. Vad gäller indexets kommentar om pris på julalbumet 2002 så sänktes ju bokmomsen just detta år, så jag tror man därför ser prissänkningar på alla serietidningar och -album detta år.
 

Ja, Jimmy har gjort många bra saker på annat håll så vi får hoppas på det! JW-06 var dessvärre ingen höjdare, jag kände inte alls igen karaktärerna. Såg att KRI-192 publicerades så sent som nr 2/2021, lite klantigt av redaktionen kan man tycka.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2023-02-07 12:54:01
Erik> Ja det var förstås helt oavsiktligt och känns antagligen ganska snöpligt för Jimmy som annars fick till ett avsnitt med bra UVH-känsla. Så det kan nog bli bra i fortsättningen 🙂
 

Serien är riktigt kul, men som du skriver, det här har vi läst förut. Måste vara en oavsiktlig kopia.
 

Håller med, hatten av! Hoppas vi får se Lozells serier lite oftare nästa år.
 

Lyfter på hatten!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2022-12-04 14:01:16
Detta avsnitt är nog så nära Krister Peterssons stil man bara kan komma, både vad gäller själva berättelsen och tecknarstilen. Jag lyfter på hatten för ett fantastiskt väl utfört arbete av Gert Lozell!
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2022-10-26 17:40:54
Erik> Ah då förstår jag! Har inte sett något webhotell med stöd för klassisk ASP och SQL-server i de lägre prisklasserna men då vet jag att det finns om det behövs, tack för tipset! Dock tror jag att jag kanske ändå borde göra om sajten för klassisk ASP har ju typ 25 år på nacken nu så det går väl snart i graven helt. Jag har iaf bestämt mig för att ge NodeJS ett försök. Hoppas och tror att det kommer att hålla många år framöver.
 
Det finns 135 kommentarer totalt i alla forum.

Sidväljare: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]
Byte av webhotell
Sajten är nu flyttad till nytt webhotell och allting verkar fungera som det ska. Hör gärna av dig om du upptäcker något som verkar vara fel :)

/Håkan
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Inga färska kommentarer
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 2 / 2024

Finns i butik sedan 2/4!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 4/6!
Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Samlade relationsteorierJag hade den stora äran att få vara med och välja ut serier på temat kärlek och relationer till detta album. Känns fantastiskt kul att ha fått vara med på ett hörn för en Uti vår hage-nörd :)
Siffernörderi
Serier: 985 st
Sidor: 3776 st
Rutor: 26055 st
Tidningar/Album: 838 st
Publiceringar: 2617 st
Medlemmar: 67 st
Forumkommentarer: 135 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!