En kortfattad presentation av serien som kommenteras här
Uti vår hage av Krister Petersson - Biträdande matvrak (KRI 163): Överstens fru tycker att de behöver ett hembiträde, dels för att hon behöver hjälp med alla hushållssysslor och dels för att en dam i hennes ställning bör ha ett hembiträde. Hon föreslår att de frågar Elvira om hon kan tänka sig att arbeta för dem istället för hos kapten Berån. Översten frågar vad 91:an tror om saken och han tror att hon nog kan vara intresserad om han bara erbjuder 500 kr mer i månaden än vad kapten gör.  Översten ber 91:an fråga Elvira och detta råkar kapten höra. Han berättar för sin fru men han kommer fram till att det bara blir en ond cirkel om de erbjuder mer än översten. Det behövs list - krigslist!

64%

40%

33%

33%

28%

15%

15%

3%
Titel : Biträdande matvrak
Kod : KRI 163
Antal rutor : 72 st
Snittbetyg : 3.0 av 5.0   (1 röst)
Överstens fru tycker att de behöver ett hembiträde, dels för att hon behöver hjälp med alla hushållssysslor och dels för att en dam i hennes ställning bör ha ett hembiträde. Hon föreslår att de frågar Elvira om hon kan tänka sig att arbeta för dem istället för hos kapten Berån. Översten frågar vad 91:an tror om saken och han tror att hon nog kan vara intresserad om han bara erbjuder 500 ....
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Inga färska kommentarer
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 6 / 2021

Finns i butik sedan 7/12!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 1/2!
Årets julalbum 2021

Siffernörderi
Serier: 960 st
Sidor: 3630 st
Rutor: 25137 st
Tidningar/Album: 820 st
Publiceringar: 2504 st
Medlemmar: 52 st
Forumkommentarer: 103 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!